Over 'De Unie'

  • Home
  • Over 'De Unie'
  • Kledingvoorschrift

Kledingvoorschrift

Algemeen

de unie kledingvoorschriftDresscode voor alle leden en introducés is tenue de ville, das tot 17:00 uur optioneel en daarna verplicht.
Vrijetijdskleding (zoals jeans, sportschoenen etc.) niet geoorloofd.

Black Tie

(klein avondtoilet, zwarte das, smoking, tuxedo, cravate noir)

Bij black tie worden heren in smoking en dames in klein decolleté verwacht. Een smoking bestaat traditioneel uit een zwart of nachtblauw dinner jacket en bijpassende broek zonder omslag. Hierbij passen schoenen van glad zwart leer (bij voorkeur lakschoenen) en zwarte lange kousen. Onder klein decolleté verstaat men een geklede jurk uit één stuk. Dit kan een avondjurk of cocktailjurk zijn. De cocktailjurk is korter dan de avondjurk en is minder formeel. Bij informele feestelijke gelegenheden wordt ook wel een lange rok met bijpassende blouse gedragen, bij voorkeur als geheel ontworpen. Bij het klein decolleté passen schoenen met (halfhoge) hak.

Tenue de Ville

(wandelkostuum, toilette de ville, jasje-dasje)

Tenue de Ville betekent letterlijk stadskleding, dat wil zeggen nette kleren voor overdag. Voor heren geldt een net pak, beter bekend als 'jasje-dasje', met gekleed overhemd (natuurlijk in lichtere kleur dan het pak) en das, en zwarte of bruine schoenen en donkere kousen. Tot tenue de ville wordt ook gerekend een combinatie van grijze broek en blauw jasje of een flanellen broek met jasje van verschillend materiaal, beiden met das. Dames dragen een nette jurk, een deux-pièces al dan niet met broek, of een combinatie van op elkaar afgestemd jasje en rok. Hierbij passen schoenen met (halfhoge) hak, of laarzen mits gekleed en niet te grof.

Smart casual

(casual jasje, traditional casual, [old fashioned] business casual, [new] cocktail, executive casual, corporate casual)

Het voorschrift smart casual heeft betrekking op verzorgde alledaagse kleren. Heren dragen een jasje met net overhemd, al dan niet met das, en suède schoenen, brogues of loafers met sokken. Katoenen broek is hierbij toegestaan, jeans niet. Voor dames betekent het een jurk, mantelpak of broekpak, of jasje met bijpassende rok. Hierbij dragen de dames platte of halfhoge schoenen, zomers eventueel met open hak, of nette laarzen.

Inlog leden